Známé chyby a jejich řešešení

Veci čo sa týkajú Condora 2

Známé chyby a jejich řešešení

Poslaťod Cadfael » 24.02.2018 11:05

Verze 1,0
U letadel bez PDA (Grunau Baby) je nutné vypnout PDA v plánovači letu.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
 
Príspevky: 4380
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Známé chyby a jejich řešešení

Poslaťod Semrad » 16.04.2018 21:37

Můj otec si lítá offline V2 na Vysočině a už se mu prý dvakrát stalo následující. Po rovném letu zjistil, že je v 17stovkách. Tvrdí, že odlétal mnohem níže. Netočil, vário nepípalo. Měl jsem podezření na zapnutý výškový helper, ale ten zapnutý není. Dal jsem mu za úkol více sledovat výškoměr. Dávám to do pléna, kdyby nekdo něco podobného zpozoroval. Pokud by se to opravdu stávalo, tak by to byl docela problém.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Semrad
 
Príspevky: 2504
Registrovaný: 01.09.2006 10:02
Bydlisko: Chrudim

Re: Známé chyby a jejich řešešení

Poslaťod JBr » 17.04.2018 12:27

Ideálně aby případně dodal i flighttrack toho letu.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
JBr
 
Príspevky: 916
Registrovaný: 07.05.2006 12:07

Re: Známé chyby a jejich řešešení

Poslaťod Cadfael » 17.04.2018 21:53

Ono to mohlo být tím, ze letěl po okraji scenerie - na stěně - vysocina je malá. Na té hranici scenerie může být zdvih.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
 
Príspevky: 4380
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Známé chyby a jejich řešešení

Poslaťod ram » 18.04.2018 12:22

Při letu po skle vario normálně pípá, sám jsem takto na vysočině zkoušel stoupat, ale potvora mrak zmizel za tím sklem... :D Občas se můžou podivná stoupání vyskytovat při experimentech s vlnou, ale prostě to vario pípá vždy. Zatím si asi nikdo na nic podobného nestěžoval. Spíš bych to viděl, že si prostě nepamatuje výšku. Každopádně v případě takového podezření je potřeba uložit flighttrack.
Obrázok
Obrázok
ram
 
Príspevky: 852
Registrovaný: 11.01.2007 20:23
Bydlisko: Orlová, Czech Republic

Re: Známé chyby a jejich řešešení

Poslaťod Semrad » 21.04.2018 11:54

jasně, tlumočil jsem mu to. Už je to starší člověk. To už jsem dostal, že nemůže chytit termiku, protože jsem mu to blbě nastavil....jo a čeština nebude?
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Semrad
 
Príspevky: 2504
Registrovaný: 01.09.2006 10:02
Bydlisko: Chrudim


Späť na Všeobecná diskuze

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť
cron