Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Veci čo sa týkajú Condora 2

Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Cadfael » 23.01.2018 19:51

Výrobci bohužel přes mé naléhání nechtějí udělat demo verzi. V zásadě je třeba mít samostatnou grafickou kartu, paměť na ní by měla být 1GB a vyšší. Integrovaná grafika by asi mohla běžet, ale s velmi redukovaným nastavením kvality. Procesor doporučený Pentium 5 nebo 7,
Windows 7 ,8 ,10

Můžete si udělat orientačně benchmark vaší grafiky:
https://www.videocardbenchmark.net/
Je potřeba si stáhnout a nainstalovat testovací program - verzi 9!
https://www.passmark.com/products/pt.htm

Po provedení kompletního testu nás zajímá číslo 3D Graphics Mark - na obrázku 6216,5

Výsledek
1000 je minimum, pokud je menší, tak V2 asi nepoběží
4000 velmi dobré
8000 vynikající

Pokud máte hodnotu kolem 1000, tak doporučuji Condora hned nekupovat, ale případně se na mě obrátit předem.


Nepojmenovaný obrázek.png
Nepojmenovaný obrázek.png (60.4 KiB) Zobrazené 1502 krát
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
 
Príspevky: 4381
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Kvakynka » 24.01.2018 19:56

tak test 9 vysel takto:
http://prntscr.com/i51h5o

link spesl na 3D grafiku je:
http://prntscr.com/i51k96

evidentne si nezalitam na novem condorovi, takze se tu mejte bajecne a ja doufam, ze Erik bude nadale davat stare polety na 24/7
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Kvakynka
 
Príspevky: 68
Registrovaný: 02.02.2016 01:32
Bydlisko: Orlova

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Cadfael » 25.01.2018 09:18

ano, tohle asi fakt nepůjde. Pojedeme i V1, neboj. Jediná možnost je šetřit na nový kompl, ono normální mašina se dá sehnat i za cca za 15 tis možná i míň. Ono u ne úplně nejstarších PC by možná stačilo jenom koupit novou grafickou kartu, střední třídu za cca 3-4 tis. To dělá hodně.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
 
Príspevky: 4381
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Kvakynka » 25.01.2018 21:04

Milosku, ty mas doma pani s prijmem a zijete minimalne ze dvou platu, ze? 15 tis za komp je pro nekoho malo. No a grafika za 3-4 tisice - nevim, jestli se do tohodle kolovratku vubec vyplati neco takoveho kupovat. Musela bych zvednout i pamet atd atd, mozna i procesor bude pak na vsecko slaby.......
Ja jsem sama a mrnous jeste nevydelava ani korunu (v 7 letech), ba naopak :-D , no a tak na novy komp bych mohla nasetrit tak cca do 3 let ;-)
Pak uz pujde jen o to, kdo mi ho slozi tak, aby byl optimalni na Condora V2, protoze to je jedine, ze vseho co na PC pouzivam, co ma tak vysoke naroky.
Teda spise na nic jineho nemam cas. A vubec, cert vi, kde budou za 3 roky pocitace. Vsecka elektronika starne tak rychle, ze ani nestacim dojit s novym kompem dom a uz je stary. Vsak ty sam to vis nejlip.
Takze jestli nekdo bude aspon obcas litat verzi 1, budu rada, kdyz se treba ke mne pripoji. Se soutezema uz ani nepocitam, kdyz se chystate vydat tu verzi 2
Mejte se bajecne a bylo mi cti se s Vami vsemi ucit necemu tak krasnemu, jako je litani na vetronich. Je to uzasne i v realnem letadle a pokud se zadari, nadale plati, ze se mozna i objevim na nejakem srazu ;-)
Letu zdar
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Kvakynka
 
Príspevky: 68
Registrovaný: 02.02.2016 01:32
Bydlisko: Orlova

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod valajda » 08.02.2018 23:17

Tak moje číslo je
282.2

Holt 12 let starý počítač... :rofl:
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
valajda
 
Príspevky: 773
Registrovaný: 04.01.2007 19:24
Bydlisko: Praha

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod =M@trix!= » 21.02.2018 19:01

Tak hlásím první poskoky s C2 ..... 30 lidí na serveru na Bledu, při stejném nastavení jako na C1 velice podobný výkon na mém stroji co pamatuje Mrtvý moře ještě marodný ..... v Benchmarku mi vyšlo cca 900 .... čili já bych se toho starého železa zase tak nebál ... :wink: :)
Milan "Zejdla" Žejdlík (MZ)
Obrázok Obrázok
Obrázok užívateľa
=M@trix!=
 
Príspevky: 719
Registrovaný: 06.12.2006 17:35
Bydlisko: Žďárské Vrchy

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Petr S » 28.02.2018 00:08

Moje krátká zkušenost: grafika - Nvidia GeForce GTX 560 Ti 1Gb, v Benchmarku 4110, nastavení vše na max, rozlišení 1280x1024x32 zkušební server 40+ lidí, fps v rozmezí 100 - 200. Minulý čtvrtek na serveru Český ráj task s Blaníkama 10+ lidí rozlišení 1920x1080x32 opět vše na max a fps 80 - 150, takže za mě dobrý 8)
Obrázok
Obrázok užívateľa
Petr S
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 16.02.2015 13:47
Bydlisko: Kutná Hora

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod valajda » 03.03.2018 23:04

Tak nevím, jestli něco nedělám špatně, ale v menu se mi ani nezobrazí letadlo a při pokusu o spuštění to zahlásí

ERROR
Error initializing Direct3D. Check Setup -> Video options.
For further details, please read Condor manual about setting up your hardware.


Jak už jsem psal, můj notebook je šunka GeForce 7300, v benchmarku 282. Ale doufal jsem, že na nejnižší nastavení se to aspoň pohne. :roll:

Doufám, že jsem si instalací na tomhle PC nepřišel o jednu ze dvou licencí pro instalaci. Při odinstalaci to někam nahlásí, že už na tomhle PC Condora V2 nemám? :?:
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
valajda
 
Príspevky: 773
Registrovaný: 04.01.2007 19:24
Bydlisko: Praha

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod JBr » 04.03.2018 02:51

Co máš v ErrorLog.txt v adresáři Logs?

Edit: GeForce 7300 je jen DX9 karta, V2 jede na DX11. Jestli ten problém nebude tady...
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
JBr
 
Príspevky: 916
Registrovaný: 07.05.2006 12:07

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Cadfael » 04.03.2018 08:33

Nevím přesně, jak to evidují, ale pokud ho odinstaluješ, tak by se určitě neměla instalace počítat. V každém případě pokud by to v budoucnu někomu udělalo problém, tak bych to pro své zákazníky vyřídil s výrobcem a licenci nechal uvolnit.

BTW - průměrná současná grafická karta na DX11 by měla výrazně zvednou výkon pro Condora a do jisté míry kompenzovat i slabší starší ostatní železo.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
 
Príspevky: 4381
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod valajda » 04.03.2018 08:58

JBr píše:Co máš v ErrorLog.txt v adresáři Logs?...


ErrorLog.txt tam není, jen Logfile.txt:
STARTING FREE FLIGHT SIMULATION AT 21:58:23.
Debug mode: False, False.
Creating window.
Initializing DirectX 11 framework.
Window size: 624 x 442.
0: NVIDIA GeForce Go 7300.
VIDEO RAM: 125.5 Mb.
SELECTED: NVIDIA GeForce Go 7300.
VIDEO RAM: 125.5 Mb.
Created D3D11 Device and SwapChain.
Created RenderTarget View.
Destroying DirectX 11 framework.
Destroying window.
Reading language.
Writing installdir.
Reading lastplayer.
Reading defaultlandscape.
Loading Setup.
Destroying splash screen.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
valajda
 
Príspevky: 773
Registrovaný: 04.01.2007 19:24
Bydlisko: Praha

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Molly » 06.09.2018 14:50

=M@trix!= píše:Tak hlásím první poskoky s C2 ..... 30 lidí na serveru na Bledu, při stejném nastavení jako na C1 velice podobný výkon na mém stroji co pamatuje Mrtvý moře ještě marodný ..... v Benchmarku mi vyšlo cca 900 .... čili já bych se toho starého železa zase tak nebál ... :wink: :)


Ahoj,

Mozes pls uviest tvoju konfiguraciu pc?
Mam totiz notasa v konfiguracii:
HDD: SDD seagate 512GB-system+condor + 1TB hdd 5400ot – ostatne veci
CPU: Intel i5-3210M 2,5GHz
VGA: Radeon HD 7600M Series pamat 2GB + vie zdielat zo systemovej RAM
RAM – 8GB

A samostatny 3D mark vyhodil 834 bodov.
Celkovy test vyhodil 1753 bodov ale 3d grafika v nom ukazovala iba 386 bodov oproti samostatnemu 3D testu, ktory daval 834 bodov.

Potreboval by som to porovnat s tvojou zostavou nakolko potrebujem vediet ci ten moj seniorbook utiahne V2.

Vopred ti dakujem za odpoved.
Molly
 
Príspevky: 120
Registrovaný: 11.03.2009 15:41
Bydlisko: Prievidza

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod =M@trix!= » 18.09.2018 12:49

CPU i5 @ 2,67, RAM 5GB, SSD úplně na vše, GPU Geforce GT540M 1GB
Milan "Zejdla" Žejdlík (MZ)
Obrázok Obrázok
Obrázok užívateľa
=M@trix!=
 
Príspevky: 719
Registrovaný: 06.12.2006 17:35
Bydlisko: Žďárské Vrchy

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod Molly » 07.11.2018 13:13

Dik za info.
Porovnal som tvoju gr. kartu s mojou a moja je vraj este o nieco vykonnejsia, tak to skusim.
D.
Molly
 
Príspevky: 120
Registrovaný: 11.03.2009 15:41
Bydlisko: Prievidza

Re: Bude můj počítač vyhovovat Condorovi V2?

Poslaťod valajda » 09.12.2018 15:21

Tak se asi blýská na lepší Condoří časy...
Shot1.jpg
Shot1.jpg (1.2 MiB) Zobrazené 46 krát


Jen si teď najít čas :wink:
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
valajda
 
Príspevky: 773
Registrovaný: 04.01.2007 19:24
Bydlisko: Praha

Ďalší

Späť na Všeobecná diskuze

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť
cron