Pokud v někom vznikl dojem, že každého, kdo bude V2 kritizovat, tak zabanuju, tak tak to není. Chtěl jsem těmi pravidly jenom trošku nastavit směr, aby agresivní komentáře neodpuzovaly lidi sem chodit a příspěvky si číst, Mě jenom vadí, když je někdo jízlivý a ironický. Například pohoršovat se nad cenou je zcela subjektivní a nemá to žádný smysl pro nikoho. Ale fakt je, že jsem za poslední dny tak přetažený, že mám problém formulovat větu tak, jak ji myslím.
Asi by bylo dobré, kdyby někdo, kdo už Condora V2 má, napsal své dojmy, zda se mu líbí či ne, co mu v něm případně chybí a co naopak považuje za přednost. Možná by to pomohlo lidem, co o něm uvažují, ale nemají dost informací.
Tohle fórum je tak nějak už dlouho mrtvé, ale že bude takto mrtvé i po V2 mě popravdě překvapuje. Asi se už lidem Condor všeobecně přejedl a přestal je bavit. Ale co, to je život.
Moje vlastní postřehy. V2 není revoluce, která přináší nějaké převratné novinky, ale evolučně převádí Condora do současné doby. Nepřipadá mi smysluplné ho srovnávat s ostatními simulátory, protože jiný plachtařský sim není. Condor je produkt pro úzkou skupinu lidí, takže se větším firmám podobný simulátor nevyplatí a nezaplatí. Ani hardwareové nároky nejsou přemrštěné, počítače mladší cca 5-6 let by s ním neměly mít problémy. Mě se v něm hrozně líbí tráva na letišti, jemnější terén, stromy a objekty ve skutečné velikosti. Pěkné je také stínování objektů a jejich nasvícení - objekty jsou nasvícené sluncem z jedné strany, a z druhé ve stínu. Voda má lesk a pseudovlny, takže je hezčí, než jen textura z V1, Moc se mi nelíbí mraky, ale doufám že časem budou vylepšeny. Reálnější je prý i termika, ale to neumím posoudit, protože bohužel jsem na něm zatím neměl čas moc skutečně létat, jenom stále testuji scenerii. Připadám si v něm víc jak v reálu než ve V1,
Já osobně jsem s V2 hodně spokojený, není tam nic, co by mi vyloženě chybělo (doufám že časem budou různá počasí během tásku, déšť a podobně), lítá se mi s V2 stejně dobře jako s V1, ale přijde mi hezčí a reálnější, Dokonce natolik, že se mi už moc nechce lítat V1 - dolétám na rozloučení s V1 Baču (snad napotřetí mě už nepostihne nic, co by mi to zase znemožnilo), rozloučím se se svými starými sceneriemi a jdu dál do V2