Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Diskusia o SW a HW v Condore 2

Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod Rosťa » 22.06.2019 12:21

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli by se nenašel někdo, kdo by mi poradil, kde asi dělám chybu v nastavení nebo možná v instalaci tohoto joysticku.
Ovládání os a tlačítek v simulátoru funguje, ale když v Condor 2 zapnu v nastavení "Force feedback" pak nezávisle na nastavené hodnotě "Stick force simulation" se po přechodu do simulace "Free Flight" joystick rozklepe - neboli začně pěkně silně vrnět.

Condor 2 mám nainstalovaný ve Win 10, nevím - možná, že jsem nějak špatně nainstaloval ovladače joysticku. Nemám ani nějakou zkušenost s Condorem, dnes oslavím teprve 50 virtuální vzlet a teprve cca 5 hodin létání :) ... takže zatím dělám jen skoky na okruhu a snažím se neztratit letiště z dohledu ... :)

Poradíte mi ?

Děkuji
Rosťa
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 07.06.2019 18:13

Re: Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod Martin Baran » 22.06.2019 17:25

Ahoj. No na tohle bude muset odpovědět nějaká zodpovědná osoba. A gratulace k padesátému skoku.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Martin Baran
 
Príspevky: 120
Registrovaný: 14.04.2012 08:11
Bydlisko: Frýdek-Místek

Re: Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod erycP » 22.06.2019 18:01

Martin Baran píše:Ahoj. No na tohle bude muset odpovědět nějaká zodpovědná osoba.

Odporucam si na Teamspeaku odchytit Jirku ADX, ak sa nemylim, on forcefeedback joy ma.

A mozes skusit sa pozriet aj do nastaveni priamo joy-a - nestaci len ten "suber" v condor nastaveniach:
http://www.justechn.com/gallery3/var/resizes/saitek/cyborg_3d_force_stick/gain_big.jpg
Obrázok užívateľa
erycP
 
Príspevky: 1696
Registrovaný: 27.05.2008 17:06
Bydlisko: Nitra

Re: Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod Jura » 23.06.2019 11:05

Ahoj Rosťo, poradit s tímto problémem není lehké. Já mám joy SideWinder Force Feedback 2 - také používám odezvu. Musím konstatovat že Condor2 je k funkci Force Feedback poněkud chladný. Jednička to nedělala. Mě sice funguje, ale po spuštění Condora se vypne. Bez jakéhokoli odporu na kniplu se letí špatně ( na mém joyi drží knipl místo pružiny motory ). Nakonec jsem zjistil že když už mám výšku, zapnu autopilota a dvouhmatem "Alt+Tab" se přepnu na mapu kterou mám otevřenou na vedlejším monitoru. Poté, co se opět přepnu do Condora, Force Feedback začne fungovat. Toliko k mému problému. Tvůj joystik neznám, nedokážu přímo poradit. Chtělo by to pravděpodobně přeinstalovat ovladače - zjisti zda nebyl vydán nový upgrade. A potom zkoušet a zkoušet. Dúležité je i to co píše Erik - nastavení v programu Joistiku.
ObrázokObrázok
Obrázok užívateľa
Jura
 
Príspevky: 272
Registrovaný: 14.04.2010 20:28
Bydlisko: CZ, Příbram

Re: Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod Cadfael » 23.06.2019 12:26

To je zajímavé - já mám také MS Sidewinder a nikdy mi feedback nevypadl. Ale používám jen jeden monitor, trackir a externí páky a pedály od Saitecu (throttle quadrant). Lítám v pseudo full screen modu.
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
 
Príspevky: 4389
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod Rosťa » 25.06.2019 22:03

Děkuji moc za rady.

Na dalších fórech jsem se dočetl, že mám asi nějakou nešťastnou verzi driveru 6.0.4.1. Sebevědomně jsem začal tedy experimentovat a dopadlo dokonalou SW likvidací PC :). Přiznám se, už dlouho jsem něco takového nedokázal. Takže třetím dnem přeinstalovávám úplně vše počínaje Win :rofl: ... ještě, že na dalším disku mám Linux, přes něj jsem se alespoň dostal k souborům ve Win ... Ale už je to dobré ... už mne PC zase poslouchá :D ... beru to jako údržbu letadla v hangáru :) ... ten padesátý let jsem ale stihl ... dokonce jsem se chviliku zdržel na okruhu při trošku příznivém stoupání ... :)
Rosťa
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 07.06.2019 18:13

Re: Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod Rosťa » 26.06.2019 00:24

Hlásím problém vyřešen - alespoň u mne.

Před instalací driveru (Saitek_Cyborg_Evo_Force_SD6_64) a SST sw (SST_Software_64_6_6_6_9) pro Saitec CYBORG EVO Force Feed na WIN 10 / 64 bit je potřeba mít nainstalovaný .NET 2.0. Tedy cosi prehistorického co umožňuje spouštět starší aplikace. Problém je v tom, že instalátor .NET 2.0 je určen pro WIN XP a podobně staré WIN a ne pro WIN 10. a kromě toho, že toto není nainstalováno ve WIN 10 automaticky a aby to bylo ještě komplikovanějí tak se instalace .NET 2.0 na WIN 10 provádí přes .NET 3.5 který .NET 2.0 obsahuje .. nebo si příslušný .NET 2.0 doinstaluje nějaká aplikace ... to jsou zřejmě ty případy, kdy po "delší době čarování a kouzlení a pokusech s instalací kde čeho" ... to nějak najednou začne fungovat.

Alespoň tak jsem "laicky" pochopil celý problém.
Rosťa
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 07.06.2019 18:13

Re: Nastavení force feedback u Saitec Cyborg EVO v Condor 2

Poslaťod Martin Baran » 26.06.2019 15:05

Tak tedy gratulace ke "kompletní údržbě hangáru" :D . Občas je třeba vymést pavučinky :D
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Martin Baran
 
Príspevky: 120
Registrovaný: 14.04.2012 08:11
Bydlisko: Frýdek-Místek


Späť na Technické záležitosti

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť