Online - nastavenie

Ako na to

Online - nastavenie

Poslaťod alcest » 15.09.2010 18:30

caute, vedel by niekto poradit s tymto: kolega ma rovnaku rychlost pripojenia takmer rovnaky ping aj nastavenie pripojenia (vratane vypnutia firewallu). jemu ide spustit server, na ktory sa da pripojit z ineho pc, mne ide spravit server, na ktory sa ale nik nemoze pripojit (host not found). dik
alcest
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 13.09.2010 19:16

Poslaťod Václav Kořínek » 15.09.2010 18:52

A máš veřejnou IP?
Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
Václav Kořínek
 
Príspevky: 1484
Registrovaný: 20.11.2006 19:40
Bydlisko: Liberec

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 28.05.2018 11:47

Zdravim vsetkych,

chcem vas poprosit o pomoc pri nastaveni host servera pre Condor, Competition Soaring Simulator, v 1.1.5.

Pripojit sa k niektoremu zo serverov zo zonamu dostupnych serverov (http://www.condorsoaring.com/serverlist/?wdt_search=cndr:) nie je problem. Problem je spustiť moj server pre hosting letovej ulohy.

Mam router ZTE II a pevnu/verejnu IP adresu: 87.197.122.194
Laptop urceny pre hosting: IP adresa 192.168.1.14 (Dell Precision 4600, Windows 7 Ultimate, 64-bit, Antivirus NOD Internet Security - Condor povoleny)

Standardne nastavenie routra mi neumoznuje spustit host server pre Condor.

Ked v routeri zapnem UPnP, server sa spusti a je vyhodnoteny ako Condor server (https://www.condor-club.eu/port/152/) vid. obr. 1 (https://www.dropbox.com/s/dk65aksdg46xiqv/Obrazok1.jpg?dl=0) (viditelny iba pre mna) ale nezobrazi sa v zozname dostupnych serverov (http://www.condorsoaring.com/serverlist/?wdt_search=cndr:). Ani ked v aplikacii Condor zadam manualne propagovanie IP adresy. vid. obr. 2 (https://www.dropbox.com/s/cqab0oz9pydgiok/Obrazok2.jpg?dl=0)

Nastavenia pre forwardovanie portov v routeri nijako nepomaha vid. obr. 3 (https://www.dropbox.com/s/velogqp8t6oso37/Obrazok3.jpg?dl=0) a 4 (https://www.dropbox.com/s/irjjigq60d3hksg/Obrazok4.jpg?dl=0) a mozno je nespravne.

Viete mi s tym niekto pomoct? Telekom ma odporucil na plateny servis ... :roll: .

Dakujem
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín

Re: Online - nastavenie

Poslaťod mano202 » 28.05.2018 11:51

NAT (Network address translation) v routry mas nastaveny ? aby vedel router kde bezi ten server a ktory port to je...

a este od koho mas internet, lebo taketo veci sukromny hostovaci blokuju.
Obrázok
mano202
 
Príspevky: 63
Registrovaný: 21.09.2008 15:35
Bydlisko: LZRU

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 28.05.2018 11:54

Dikes. Skusim pohladat NAT a internet mam od Telekomu.

Vsetko by to malo byt v nastaveni Presmerovanie portov na obrazkoch 3 a 4. Sietam vobec nerozumiem, tak neviem co tam treba este doplnit alebo odtial vyhodit.
Naposledy upravil wadjet dňa 28.05.2018 12:05, celkovo upravené 1
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín

Re: Online - nastavenie

Poslaťod mano202 » 28.05.2018 12:04

tak uz len spravne nastavit Naty, telekom to bloknute nema... takze v natoch pridelit spravnu IP pocitacu kde je server port a mozes veselo zdielat data na verejnu ip
Obrázok
mano202
 
Príspevky: 63
Registrovaný: 21.09.2008 15:35
Bydlisko: LZRU

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 28.05.2018 12:07

Ja viem staci to len spravne urobit. Ako vsetko. Len som tak tajne dufal, ze sa dozviem ako to ma byt spravne.
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 29.05.2018 13:58

wadjet píše:Zdravim vsetkych,

chcem vas poprosit o pomoc pri nastaveni host servera pre Condor, Competition Soaring Simulator, v 1.1.5.

Pripojit sa k niektoremu zo serverov zo zonamu dostupnych serverov (http://www.condorsoaring.com/serverlist/?wdt_search=cndr:) nie je problem. Problem je spustiť moj server pre hosting letovej ulohy.

Mam router ZTE II a pevnu/verejnu IP adresu: 87.197.122.194
Laptop urceny pre hosting: IP adresa 192.168.1.14 (Dell Precision 4600, Windows 7 Ultimate, 64-bit, Antivirus NOD Internet Security - Condor povoleny)

Standardne nastavenie routra mi neumoznuje spustit host server pre Condor.

Ked v routeri zapnem UPnP, server sa spusti a je vyhodnoteny ako Condor server (https://www.condor-club.eu/port/152/) vid. obr. 1 (https://www.dropbox.com/s/dk65aksdg46xiqv/Obrazok1.jpg?dl=0) (viditelny iba pre mna) ale nezobrazi sa v zozname dostupnych serverov (http://www.condorsoaring.com/serverlist/?wdt_search=cndr:). Ani ked v aplikacii Condor zadam manualne propagovanie IP adresy. vid. obr. 2 (https://www.dropbox.com/s/cqab0oz9pydgiok/Obrazok2.jpg?dl=0)

Nastavenia pre forwardovanie portov v routeri nijako nepomaha vid. obr. 3 (https://www.dropbox.com/s/velogqp8t6oso37/Obrazok3.jpg?dl=0) a 4 (https://www.dropbox.com/s/irjjigq60d3hksg/Obrazok4.jpg?dl=0) a mozno je nespravne.

Viete mi s tym niekto pomoct? Telekom ma odporucil na plateny servis ... :roll: .

Dakujem



Podarilo sa mi nastaviť internu staticku IP adresu 192.168.1.150
Zmenene nastavenie (https://www.dropbox.com/s/bz8g9yip6tss3ix/Obrazok5.jpg?dl=0) pre Port Forwarding uz funguje (UPnP je vypnute). Nastroj pre overenie pripojenia Condor servera na stranke Condor Club ho nasiel a identifikoval.

V zozname serverov, ale nie je.

Napada vas nieco, ako ho tam dostat? Alebo to radsej nechat tak?
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín

Re: Online - nastavenie

Poslaťod erycP » 29.05.2018 17:18

wadjet píše:Podarilo sa mi nastaviť internu staticku IP adresu 192.168.1.150
Zmenene nastavenie (https://www.dropbox.com/s/bz8g9yip6tss3ix/Obrazok5.jpg?dl=0) pre Port Forwarding uz funguje (UPnP je vypnute). Nastroj pre overenie pripojenia Condor servera na stranke Condor Club ho nasiel a identifikoval.

V zozname serverov, ale nie je.

Napada vas nieco, ako ho tam dostat? Alebo to radsej nechat tak?


Ak mas len jeden dedikac/server - CondorDedicated.exe - v subore host.ini pri dedikaci dopln riadok, hned na zaciatok:
Kód: Vybrať všetko
[General]
ServerListAddress=http://www.condorsoaring.com


Zdroj: http://www.condorsoaring.com/FAQ/ - druha odrazka
Obrázok užívateľa
erycP
 
Príspevky: 1656
Registrovaný: 27.05.2008 17:06
Bydlisko: Nitra

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 30.05.2018 00:25

Perfektne, dakujem za tip. Ano chcem len jeden server, ktory sa nastavuje a spusta v okne Multiplayer.

Subor host.ini mam vo VirtualStore a otvoreny vyzera takto (https://www.dropbox.com/s/vpuyvqedz8sswun/Obrazok7.jpg?dl=0)
[DedicatedServer]
LastSFL=


Jedine co sa podoba na subor, ktory by sa mal upravit je subor UDP.ini (https://www.dropbox.com/s/wxa3ak3oe8m034h/Obrazok6.jpg?dl=0), v hlavnom instalacnom adresari pre Condor
[[General]]
Enabled=0

[Connection]
Host=127.0.0.1
Port=55278

[Misc]
SendIntervalMS=100
ExtendedData=0
LogToFile= 0


Ak mozete niekto, komu hosting funguje ukazat svoje subory host.ini a UDP.ini, mozno sa to tym vyriesi.

Prajem vsetko dobre
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín

Re: Online - nastavenie

Poslaťod erycP » 30.05.2018 00:33

wadjet píše:Ak mozete niekto, komu hosting funguje ukazat svoje subory host.ini a UDP.ini, mozno sa to tym vyriesi.

Prajem vsetko dobre


Pozri host.ini priamo v instalacnom foldri condora. tam kde mas Condor.exe resp. Condordedicated.exe
Obrázok užívateľa
erycP
 
Príspevky: 1656
Registrovaný: 27.05.2008 17:06
Bydlisko: Nitra

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 30.05.2018 00:49

Tam nie je
Prílohy
Obrazok6.jpg
Obrazok6.jpg (351.06 KiB) Zobrazené 690 krát
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín

Re: Online - nastavenie

Poslaťod erycP » 30.05.2018 12:38

Tak si uprav host.ini vo virtualstore, na ukazku moj cely host.ini:

Kód: Vybrať všetko
[General]
ServerListAddress=http://www.condorsoaring.com
ServerName=VirtualSoaring
Port=56300
Password=
AdminPassword=
CompetitionName=
CompetitionPassword=
MaxPlayers=32
MinPlayers=1
MaxPing=100
JoinTimeLimit=30
AdvertiseOnWeb=1
AdvertiseManualIP=
AllowClientsToSaveFlightPlan=1
[DedicatedServer]
LastSFL=


Divne, ze tvoj host.ini nema ani tab [General] s portom atd. - skusal si niekedy hostovat cez spustenie CondorDedicated.exe? Alebo mat aspon raz spusteny CondorDedicated.exe?
Obrázok užívateľa
erycP
 
Príspevky: 1656
Registrovaný: 27.05.2008 17:06
Bydlisko: Nitra

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 30.05.2018 13:50

Srdecna vdaka. Po skopirovani host.ini sa moj server objavil v zozname serverov. Teraz uz len vyskusam, ci sa dokaze niekto pripojit.

Dakujem za trpezlivost. Posledne dni som skusal vselico v Condore a divne mi pripada, ak nieco divne nie je :-)

Chaos (matematicky definovany) nas udrziava stale v bdelosti a dobrej nalade.

Vsetko dobre a prajem krasny den

PK7
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín

Re: Online - nastavenie

Poslaťod wadjet » 30.05.2018 22:09

Podarilo sa, vsetko funguje vyborne. Este raz srdecna vdaka
wadjet
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 08.05.2018 12:29
Bydlisko: Trenčín


Späť na Lietanie online / Multiplayer

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť