Začneme létat on-line s V2?

On-line súťaže v Condore 2

Chtěl bych létat v sobotu (nebude-li soutěž) rekreační lety s L-13 on-line?

Ano, určitě
11
73%
Spíše ano
4
27%
Spíše ne
0
Nehlasovalo
Určite ne
0
Nehlasovalo
 
Celkom hlasov : 15

Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod Cadfael » 11.03.2018 10:23

Je jasné, že V2 má ještě některé slabiny, Radek zmínil špatnou predikci mraků pro soutěže a nemožnost létat aktuálně bez PDA: Já osobně nejsem soutěžní pilot, ale rád bych si zalétal on-line jenom pro potěšení. Protože na konci měsíce skončí Bača a nevím, jaké další plány Erik s Radkem mají, docela bych uvítal možnost využít sobot, pokud tam nebude další soutěž, pro společné polety s Blaníkem s PDA na kratších táscích - cca do dvou hodin, nejprve přelety na Vysočině mezi letišti, dál podle zájmu buď s jiným letadlem na Austrii, nebo podobně. Protože ale nevím, zda by byl zájem, a je mi hloupé otravovat Erika a Radka aby chystali něco, do čeho se jim třeba nechce, jen pro mě nebo velmi malou skupinu lídí, hlasujte zde prosím, zda je o něco takového zájem nebo ne.. Případně napište své náměty a představy, co by se vám líbilo. Domlouvat se na TS během závodu se mi moc nechce, neumím se soutředit ve svém pokročilém věku už na víc než jednu věc současně :-)
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
Site Admin
 
Príspevky: 4402
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod ram » 11.03.2018 19:10

Ono je to složité... Zajedno je tu klubovkový páteční batoh, který se mi opouštět zatím rozhodně nechce. Ty klubovky tam prostě sedí a ve dvojce bude Cirrus na delší dobu sám a ač lítá moc pěkně (možná až moc), tak je to prostě jedno jediné letadlo v reálně nejpočetnější třídě . Druhou věcí jsou ty nešťastné mraky. Osobně dost pochybuju, že se to nějak rychle vyřeší a kdoví jestli vůbec... Další věc je ta nešťastná školní třída. Reálně nic takového FAI nemá, toto si autoři Condora prostě vymysleli. Být ty školní letadla mezi klubovkami by dalo přeci jen víc možností, jasně bejbinka je zas dost mimo, Blaník by tam rozhodně být měl a kdo se chce prostě jen tak povozit, tak se vozí, kdo chce závodit, ať závodí:). Mimoto by 2 páteční batohy byly dost kontraproduktivní (ano, vím, že je tu řeč o sobotě). Taky je třeba ty tasky nějak namalovat a Vysočina je celkem malá, takže brzký přesun jinak, otázka je kam... Já zatím nebudu hlasovat, dám tomu čas, aby to zas nedopadlo podivně, jako hlasování o české letadlo do V2 :mrgreen: . Nejenom hlasujte, klidně i pište, já to celkem pravidelně sleduju a nějak si dávám dohromady, tím nechcu říct, že bude automaticky podle většiny, ale budu k tomu přihlížet. No a pokud by se našel další masochista, co si nechá nadávat, co za hrůzu zas namaloval, tak je taky vítán... :rofl:
Obrázok
Obrázok
ram
 
Príspevky: 869
Registrovaný: 11.01.2007 20:23
Bydlisko: Orlová, Czech Republic

Re: Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod Cadfael » 11.03.2018 19:53

Myslím že si to moc Radku zbytečně komplikuješ a moc k tomu přistupuješ profesionálně. Já nemluvím o top level soutěži, kterou s Erikem normálně děláte. Tohle co mám pro začátek na mysli nebudou závody, ale zatím společné poznávací a relaxační lety, bez bodování, něco pro nás obyčejné lidi, ne závodníky :-)

Pokud se tu najde skupinka lidí, kteří si budou chtít společně zalétat na V2, tak myslím že není žádný problém využít mé serverové infrastruktury, ať to někdo nemusí složitě hostovat na svém počítači. Není potřeba to zatím nijak organizovat jako soutěže, prostě si uděláme jednoduchý přelet, Takové tásky na Vysočině nejsou žádná věda, normální čundr s normálním počasím, ani to nemusíme nijak vyhodnocovat a bodovat. Mě osobně by se líbilo začít nahoře, u Dvora, a pak postupně putovat po scenerce mezi jednotlivými letišti. První tásk udělám klidně sám, a pak se uvidí kdo by byl ochoten dělat další, případně se můžeme střídat.... Když se nám to bude líbit, tak to můžeme opakovat, až to může časem vyzrát v něco lepšího. když se nám tohle létání nebude líbit, tak skončí, žádný problém. Jak skončí bača, tak pokud vím, soboty žádnou soutěž už asi neplánujete, takže to nebude s ničím kolidovat

První let mi vychází za 7.4 stejně už na jaře a v létě nebude létat moc lidí, tak aspoň ti, co budou mít čas a chuť, budou něco mít. Létalo by se jednou týdně, v sobotu...
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
Site Admin
 
Príspevky: 4402
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno

Re: Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod Martin D. » 11.03.2018 20:17

Já určitě chci létat. Pokud nebudu na letišti nebo někde mimo domov, což je v blížící-se sezoně velmi pravděpodobné. Takže za mě určitě ano, ale né vždy.

CCC
"Fly fast and High!"
Obrázok
Obrázok užívateľa
Martin D.
 
Príspevky: 606
Registrovaný: 26.10.2006 19:06
Bydlisko: Krnov, CZ

Re: Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod Doggy » 11.03.2018 22:36

U mna je paradoxne vikend problem. Cez vikend patrim rodine, kdezto cez pracovne dni po veceroch mam viac "tolerovany" cas straveny na PC. Raz za cas by som si sobotu cas nasiel, ale urcite nie pravidelne.

Este maly napad... kedze scenerky su uz plne objektov a je radost na nich z hora pozerat, napadlo ma ci by nestalo za to skusit zakazat nie len PDA ale aj externe pohlady a pomocky ukazujuce trat ci ototcne body. Proste tak ako to byvalo v reale. Ozivilo by to aj komunikaciu na radiu (TS) :)
ObrázokObrázok
Obrázok užívateľa
Doggy
 
Príspevky: 164
Registrovaný: 02.11.2010 10:12
Bydlisko: LZKZ

Re: Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod =M@trix!= » 12.03.2018 20:16

vzhledem k tomu, že sobota je v podstatě jediný den, kdy vím, že budu mít (skoro vždy) čas, tak jsem samozřejmě pro vyplnit čas mezi soutěžemi létáním na V2 ..... a to co píše doggy ... čili takovou hardcore verzi baťohu, bych bral okamžitě :twisted: :twisted: 8)
Milan "Žejdla" Žejdlík (MZ)
Obrázok Obrázok
Obrázok užívateľa
=M@trix!=
 
Príspevky: 723
Registrovaný: 06.12.2006 17:35
Bydlisko: Žďárské Vrchy

Re: Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod Luboš Faitz » 12.03.2018 20:43

Nápad to není špatný, ale bohužel ty otočné body zatím nejdou vypnout. A pokud ho nezobrazíš tak ho zas neofotíš a neotočíš. :)
Luboš Faitz
 
Príspevky: 80
Registrovaný: 11.09.2009 17:32
Bydlisko: Brno

Re: Začneme létat on-line s V2?

Poslaťod Cadfael » 12.03.2018 21:32

Já mluvím o létání s PDA, ne bez něj... bez PDA to půjde až po opravě v dalším patchu
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Cadfael
Site Admin
 
Príspevky: 4402
Registrovaný: 06.05.2006 18:58
Bydlisko: CZ, Brno


Späť na Soutěže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia
cron